torsdag 27. mars 2008

Rorbupåske...








kan være veldig avslappende selv om det er mye snø, deilig vær og vi egentlig skulle vært på fjellet på ski. Hele familien dro til Hamnøy i vest Lofoten for å overnatte i rorbu i påsken, det ble litt turer på havet, litt fisking og mange turer rundt omkring i et nydelig vær. Tok endel bilder av selve plassen som jeg vil dele med dere bloggere, for Lofoten er et syn for øyet..




lørdag 22. mars 2008

Tatoo genser.






Med en sønn og en datter har jeg merket meg at det ofte er datteren som får mest hjemmelagde ting. Denne gang er det sønnen på 10 som har vært heldig. Når sant skal sies er ikke jeg av de raskeste strikkere, iallefall når det gjelder store prosjekt, det gikk vel 1/2 år å strikke denne(huff ja). Selve genseren har vært ferdig en stund, men så var det det at tatoo mønstret skulle broderes på, skal ikke si hvor mange ganger jeg har rekt opp, men her er iallefall det ferdige prosjektet. Jeg er veldig stolt over et flott resultat og sønnen er glad over å endelig få ta i bruk tatoverings genseren.






søndag 16. mars 2008

Broderte duker....







har jeg alltid hatt sansen for, det takket være min nå avdøde mormor, som nok skal ha æren for min handarbeids interesse. Hun var en kunstner med nål og tråd og strikking. Når det feires bursdag her i huset, tar jeg alltid fram den store linduken hun broderte til meg, den blir bare finere og finere med årene, og faktisk enklere å stryke og...


Jeg liker veldig godt de fargene hun brukte i duken, og jeg fant selv senere en liten løper som jeg broderte med omtrent samme fargevalg..


7 års bursdagsfeiring...


har vi feiret i helgen. Vår datter ble 7 år i går og dagen ble feiret med først 19 skolebarn og senere familie og venner. Hun fikk masse fint i gave, bla.a ny jente sykkel fra oss og så bakte jeg tog kake, for det SKULLE hun ha. Er vel ikke flinkest i å bake slik, men ungene var fornøyd.



søndag 9. mars 2008

Kjøkkensett av AnnAKa`s Senja...

har jeg laget som 40 års gave til min eldste bror. Hver gang han har bursdag eller det nærmer seg jul, spør jeg hva han ønsker seg, og han svarer: sy meg noe fint til huset. Til denne dag har jeg ikke tatt han på alvor, hva skal en mann med hjemmelagde ting, og vil han sette pris på det?
Vel, nå er kjøkkensettet ferdig og det gjenstår å se om han blir glad for det, jeg håper iallefall det.





Nye luer.....


er morsomt og ikke minst raskt å få ferdig. Har strikket til begge barna og til meg selv,det var bare gubben som ble fri. Han får være nestemann ut...
De to ribbestrikkede er strikket i Smart, den baggy er strikket i Sandnes Alpakka og den tøffe skull lua er laget i Hubro, den fant jeg på Eva`s Univers og 10 åringen synes den er kjempekul.