fredag 25. januar 2008

AnnAKa`s Monsen Sofus....





liker ikke høst og vinter. Derfor har han iført seg et varmt skjerf og er så klar for vinteren som en katt kan bli. Denne løperen fant jeg mønster til i Quiltemagasinet nr.4 i 2006. Da jeg har to katter selv synes jeg den var ekstra artig. Det er mye arbeid med Ann`s mønstre og det gjaldt denne også...maskin applikasjon, søm med snorer, handsøm, frihands quiltede detaljer på katteansiktet og til slutt hele løperen også frihands quiltet, quiltingen er noe som jeg ikke er så veldig glad i, føler jeg har null kontroll når jeg holder på, men har innsett at det kun er øvelse som skal til....Her i nord har vi hatt litt rufsevær med litt storm og litt strømstans og slikt, ungene storkoser seg når det er helt mørkt, da leter de fram lommelyktene og ut i mørket bærer det, en hører bare hylene fra de når de av og til slår av lyktene....Vil ønske alle som er innom bloggen min en riktig super helg.

mandag 21. januar 2008

Sy etui i repro stoffer...





er jo utmerket å ta i bruk i disse stitchery tider. Har sett så mange fine nålebrev/etui rundt omkring på bloggene. Har til og med avtalt med en sy venninne at vi skal sy et riktig pent et i kombinert stitchery/lappesøm, men så kom jeg til å tenke på at jeg jo allerede har sydd to etui. Lise Bergenes "Julens Lappebok", inneholder mye lekkert bl. a. mønster på disse to...meen det er ikke dermed sagt at jeg ikke skal sy flere. Vi syersker blir vel alltid fristet av noe nytt eller hva?




onsdag 16. januar 2008

Søte pengepunger...


fant jeg mønstret på i Quiltemagasinet. I sommer var vi innom Mosjøen og der kom jeg over slike pengepunger i flotte fargerike stoffer. Gjett om jeg ble glad da jeg så mønstret i bladet....Jeg har så mange barne stoffer liggende og de egnet seg supert til disse pungene, de er flotte å ha når barna skal gi bursdagsgaver til klassekamerater.









Da jeg satt og sydde kom det pluttselig en liten kattepote i veien, vår litt store kattunge er fortsatt leken og trodde nålen som gikk opp og ned var noe å leke med, det var så vidt ikke poten kom under nålen...Det gikk heldigvis bra denne gangen,får følge litt med neste gang jeg syr










søndag 13. januar 2008

Er blitt nominert...


til denne prisen: Er blitt nominert av Marita, Yvonne, Annie,Gurimalla,og Merethe og det synes jeg er kjempekoselig. Nå er det slik at en skal nominere videre 10 blogger,vel det er vanskelig..Det er jo så mange flotte inspirerende blogger der ute! Vel, vel, her kommer en liste over noen..
Merethe`s hobbyblogg, en kreativ venninne med samme interesser som meg.
Madir en fantastisk quilte blogg.
Timotei blir så inspirert av henne..
Anne-Grethe for alle sine flotte lappearbeider.
Bare Mona spennende ting hun lager.
Berit jeg er svak for alt som har med quilting å gjøre..
Blåbærtua hun syr veldig mye fint.
Krealiv en kreativ dame..
Annie`s Choice hun syr de lækreste ting..
Marihøna hun lager slike flotte luer.

Februar motivet...




er akkurat ferdig. Sting for sting 2008 er nå godt i gang og mange er allerede ferdige med februar motivet. Designeren av februar er Rita og hun laget to alternativer, begge like flotte. Jeg har tenkt å sy begge, men har laget snømannen først, den var så søt..

onsdag 9. januar 2008

Eva lue



Har sett mange fine varianter av Eva lua i det siste, den ble for fristende så jeg har strikket min første. Den er allerede blitt min favoritt, har allerede kjøpt inn garn til flere. Mønstret er å finne i Eva`s blogg.Ta en titt da vel,den er virkelig kjempefin.


tirsdag 8. januar 2008

Små baby tøfler..


Det har vært familieforøkelse i vår vennekrets, ei lita jente er født og hun trenger helt sikkert noe varmt på de små føttene sine... Mønstret er fra Dansk Mohair.


Sola er tilbake...



Den 3 januar er solen tilbake etter mørketida(her jeg bor da), da blir alt lysere og da kommer litt av vært frem... så jeg har hatt vaskedag i dag. Men da det var gjort gikk jeg meg en lang tur og tok bilde av solen som igjen skinner over Vestfjorden.


søndag 6. januar 2008

Paradoxical Mittens..



Ja jeg har strikket de jeg også. Elsker disse vottene. Har strikket de i finull på p. 2.5 og de ble helt perfekt til min hånd. Meen om jeg orker strikke flere av de vet jeg ikke helt...


fredag 4. januar 2008

Min egen toalettmappe..


Jeg har sydd toalettmapper før men alltid gitt de bort.Har sett mange flotte varianter av denne mappen og var bare nødt til å prøve meg på en. Måtte lage til meg selv nå i desember, da jeg skulle inn på sykehus en stund, kan jo ikke ha det på meg at jeg kommer med kjøpings mappe... ..Mønstret er AnnAKA sitt og er supert å sy etter som vanlig.


tirsdag 1. januar 2008

*STING FOR STING* 2008


Merete Veian har startet et prosjekt for oss som er glad i søm,dette har hun kalt for*sting for sting* 2008.Det skal lages 12 forskjellige bilder i stitchery, et for hver mnd. i 2008. 12 damer har meldt sin interesse for å lage hvert sitt mønster.Merete har laget det første.Jeg har spekulert litt rundt hvordan jeg skulle lage dette, det er jo den prosessen som er gøy. Gleder meg veldig til å se alle de forskjellige resultatene..